Pojdi na vsebino

Namibijce presenetila krogla z neba

Na travnik na severu države je namreč padla hrapava votla kovinska krogla, premera približno 35 centimetrov. Začudene lokalne oblasti izvora krogle ne znajo pojasniti in so se s vprašanji že obrnile na ameriško (Nasa) in evropsko (ESA) vesoljsko agencijo.

Nekaj dni pred dogodkom slišali nekaj manjših eksplozij

Prebivalci vasi v bližini travnika, kamor je padla krogla, navajajo, da so nekaj dni pred dogodkom slišali nekaj manjših eksplozij.

Nato so v travi našli kroglo iz “človeku znane zlitine”. Krogla, ki tehta približno šest kilogramov, je po navedbah lokalnih oblasti sestavljena iz dveh spojenih polobel.

Ne gre za eksplozivno napravo

Po padcu, mesto katerega je jasno označeno s 33 centimetrov globoko udrtino v travniku, se je krogla odkotalila za približno 18 metrov do kraja, kjer so jo našli vaščani.

Namibijske oblasti dogodka niso želele objaviti, dokler na krogli niso opravili nekaj preizkusov in ugotovile, da ne gre za eksplozivno napravo in da za človeka ne predstavlja nobene grožnje.

Dogodka sicer ne znajo pojasniti, so pa na svetovnem spletu našli pričevanja o nekaj podobnih kroglah, ki so v zadnjih dveh desetletij presenetile prebivalce Avstralije, Latinske Amerike in južne Afrike.

Vir: http://www.siol.net/novice/zanimivosti/2011/12/namibijce_presenetila_krogla_z_neba.aspx

 • Share/Bookmark

2 Komentarjev

 1. igo je napisal:

  Bogovi so padli na glavo 3. del .

  LP,
  Igor

  23.12.2011 ob 13:46 | Permalink
 2. xochipillixochipilli je napisal:

  haha, lahko bi se zgodilo kaj takega, ja ;D

  25.12.2011 ob 14:46 | Permalink

Pusti komentar

Vaš e-poštni naslov nebo nikoli objavljen oz. posredovan tretji osebi. Obvezna polja so označena z *
*
*
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !